• 06 26656288
 • Theresia Rook Spreker bij uitvaarten

Ik herinner jou

Regenboog herinnering steen
herinnering steen
Herinnerings-stenen
 • As verwerken in de steen

 • Rouw verwerken door middel van schilderen is een hele krachtige manier om een verhaal, het verdriet daadwerkelijk een plaats te kunnen geven. Schilderen kan op allerlei manieren. Ik ben altijd op zoek naar een vorm die voor iedereen toegankelijk is. Met andere woorden: iedereen die "los wil leren laten" kan door gebruik te maken van klank en kleur bij Studio Klankdruppels terecht.

  Sinds 2018 maak ik stenen voor mensen. Stenen als een blijvende herinnering of gewoon omdat de steen zo mooi is dat men het graag ergens in huis een plekje wil geven. Ik werk ook wel op 'houten' stenen. Deze zijn zo licht dat ze met de post als een verjaardagscadeautje kunnen worden verstuurd.
  De vraag om een steen te maken voor een nabestaande komt steeds vaker voor. Regelmatig wordt er dan gebruik gemaakt van stenen die ik al half klaar heb, en daarna de as, of de naam er nog aan toe kan worden gevoegd. Maar soms brengen mensen ook hun eigen steen mee. Er is veel mogelijk. Neem gerust contact op voor meer informatie.

  Zo af en toe geef ik ook workshops op locatie.
  Met name de workshop: Ik zet jou in het licht.
  Een prachtige manier om je geliefde in het licht te zetten met een eigen gemaakte kaarsenhouder. Ieder werk is uniek. Deze workshops worden veelal geregeld door een afscheidshuis. Maar voelt u zich vrij om ook persoonlijk hiervoor contact met mij op te nemen.
  De steen uit de tuin van oma
  Oma haar lust en haar leven was het onderhouden van de tuin. Ieder vrij moment bracht ze daar in door. Ze kon haar gedachten daar loslaten. Gedachten aan een moeizame jeugd, aan het verlies van haar eerste kind en later aan het overlijden van haar lieve man. Oma was ondanks haar verdriet een optimistische en vrolijke vrouw. Je was altijd welkom en de tien kleinkinderen kwamen graag bij haar logeren. En natuurlijk, als het mooi weer was, werden de kleinkinderen meegenomen naar de tuin en kregen ze alles te horen over de verschillende soorten planten en bloemen. Eigenlijk had oma bij alles wel een verhaal. Bij de grote plek waar de margrieten bloeiden, vertelde oma over het weekendje uit met opa en hoe ze op de terugweg margrieten hadden gekocht voor in de tuin. De stokrozen waar ze verliefd op werd nadat ze het als cadeau had gekregen na een ziekteperiode. Op het kaartje stond geschreven: 'Lieve Lies we hopen dat je snel weer je oude kracht terug hebt. Misschien mag deze mooi gekleurde sterke roos van liefde jou daarbij helpen'. Wanneer in het voorjaar de Lelietjes-van-Dalen bloeiden in het gedeelte waar de mooie stenen van oma lagen, dan pinkte ze een traantje weg. 'De vrolijke klokjes klingelen', zei ze dan. 'Dat is onze Gerrit die hoog in de hemel laat weten dat het goed met hem gaat.'

  Tot op hoge leeftijd was oma in de tuin te vinden en haalde zij daar haar kracht uit. En vandaag is zij er niet meer, haar plekje is niet meer haar plekje. In het huis wonen andere mensen en wanneer de kinderen langs het huis rijden zien ze hoe de nieuwe bewoners de mooie tuin ook met heel veel liefde verzorgen, maar het is anders. Ze hadden wel allemaal iets meegenomen uit de tuin. Enkele planten met een speciaal verhaal en een aantal stenen uit het Lelietje-van-Dalen tuintje.

  Aan mij werd de vraag gesteld of ik van één van de stenen 'iets moois' kon maken. Geen gladde steen. Een steen met wat hobbels en bobbels, net als het leven zelf. Een steen die oma al vele malen in de handen had gehad en had schoongemaakt. Vandaag mocht ik de steen overhandigen. Er rolden tranen over de wangen vanwege de herkenning. 'Ja, dit zegt iets over onze oma, de kleuren van de Lelietjes-van-Dalen, krachtig en vol met liefde.'
  lelietje-van-dalen
  'Ik herinner jou' kunst
  • Herinnerings-stenen
  • Stenen met naam
  • Stenen met as erop verwerkt (tastbaar)
  • Stenen met as erin en gesealed
  Herinnerings-stenen
  Ieder werk is uniek en hand beschilderd door Theresia Rook, Studio Klankdruppels
  Voor een workshop kunt u vrijblijvend informatie aanvragen
  Voor het laten maken van een herinnerings-steen kunt u ook contact opnemen.
  Voor extra informatie kunt u mijn acebook volgen. Daar komen vaak ook de workshops op te staan

  Een tastbare herinnering